{ "title": "Faranjit Ameliyatı", "image": "https://www.faranjit.gen.tr/images/faranjit-ameliyati.gif", "date": "20.01.2024 16:00:01", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Faranjit ameliyatı, Faranjit ve ağız boşluğunun arka duvarında oluşan bir iltihabi hastalıktır. Hastalarda akut ve kronik olmak üzere iki çeşit Faranjit görülür. Şiddetli ve ani gelişen iltihaplanmalar Akut farenjit kez daha hafif seyreder. Fakat buna karşılık uzun süre devam eden Faranjite ise kronik Faranjit denir. Akut faranjitin belirtileri boğazla ilgili değildir daha çok boğaz ağrısı boğazda yanma kuruluk gibi şikâyetlerin yanı sıra ses kısılması, halsizlik, ateş, burun akıntısı gibi belirtiler olur. Genellikle bu tür üst solunum enfeksiyonu gibi belirtileri olan Akut farenjit iyileşme süresi kronik faranjite göre daha kısadır. Kronik farenjit ise akut faranjite göre daha farklı belirtiler göstermektedir. Özellikle ateş ve kırgınlık yoktur. Bunun yanında yutkunma güçlüğü, yanma, gerilme, gıcık öksürüğü, yabancı cisim takılmış gibi hissetme ve boğazı temizleme hissi yaratır. Bu arada Akut farenjit hastada çok sık tekrarlanıyor ise kronik faranjite dönüşme riski çok yüksektir.

Faranjit hastalığı genellikle üst solunum yolu hastalıkları ile kendisini göstermekle birlikte bunun dışında reflü, aşırı alkol tüketimi, sigara kullanımı gibi başka nedenlerden de kaynaklanabilir. O yüzden de Faranjit ameliyatı diye bir durum söz konusu değildir. Daha çok altta yatan başka hastalıklardan dolayı yapılan ameliyat müdahaleleri vardır. Direk Faranjit hastalığına yapılmış olan bir ameliyat olmadığından altta yatan nedenlerin araştırarak faranjite sebep olan hastalığın belirlenmesi ve bu duruma göre tedavi uygulanması gerekir.

Faranjit ameliyatı riskleri nelerdir?

Ameliyatın riski altta yatan hastalığın cinsine göre değişiklik göstermektedir. Özellikle burun içerisinde et veya burun kemiğinde yamukluktan kaynaklı bir durum ise hastanın ameliyatı yapan hekimin başarısı ile doğru orantılıdır. Çünkü konusunda Uzman ve deneyimli olmayan bir hekimini ameliyatı gerçekleştirmesi hastanın burun işlevselliklerini eskisinden de kötü bir duruma getirebilir.

Faranjit ameliyatı olarak bilinen ve aslında altta yatan en büyük etken olan reflü hastalığı ameliyatla tedavi edilebilen bir hastalıktır ve genellikle de reflünün yaratmış olduğu asit seviyesinin dengesizliğinden ötürü boğazda oluşan Faranjit iltihaplanmasının tedavisinin yapılabilmesi için öncelikle reflünün tedavi edilmesi gerekir. Bunun dışında yine alerji, burun kemiğinde eğrilik, Sinüzit, burun da et gibi hastalıklarda Faranjit hastalığına neden olduğundan ötürü bu tür hastalıkların çeşidi olma durumu söz konusuysa ve bu durum faranjitin sürekli tekrar etmesine neden oluyor ise altta yatan hastalığın hangisi olduğunun belirlenmesi ve ona göre ameliyat edilmesi gerekir. Sağlıklı her insan bu hastalığa yakalanabilir ve yahut da aslında boğazla ilgili direk Faranjit rahatsızlığı olmayan bir kişi reflü rahatsızlığından dolayı farenjit olarak boğazda iltihaplanmalar yaşayabilir. En çok görülen faranjit; Akut faranjitin sürekli olarak tekrarlamasının en büyük nedenlerinden birisi ise belirttiğimiz altta yatan hastalıklardır. Bu hastalıkların tedavi edilmesi veya ameliyatla tedavi edilmesi ile ancak Faranjit hastalığından kurtulmak söz konusudur.

Faranjit ameliyatı sonrası

Ameliyat altta yatan sebebi belirlendikten sonra yapılır ve genellikle de burun ile ilgili sıkıntılardan kaynaklanan faranjitlerde uygulanır. Ameliyatın iyileşme süresi her hastada değişken olsa da ortalama olarak üç gün hastane yatışlıdır. Daha sonrasında hasta geriye kalan süreci evinde de geçirebilir. Sağlıkla kalın.
" } ] }