{ "title": "Faranjit Tedavisi", "image": "https://www.faranjit.gen.tr/images/faranjit-tedavisi.jpg", "date": "19.01.2024 12:26:58", "author": "Muhammed Tuğra", "article": [ { "article": "
Faranjit tedavisi, ağız ve burnun arka kısmında bulunan boğaz boşluğudur. Ağzımızı açtığımızda görülen arka kısımda eğer iltihaplanma meydana gelmişse farenjit oluşmuş demektir. Daha çok kış aylarında mikrop ve virüslerin boğaza yerleşmesi neticesinde ortaya çıkan bir bulaşıcı hastalıktır. Bu boğaz enfeksiyonu ilerleyince Bronşit oluşumuna neden olabilmektedir. Bazı insanlarda kronikleştiği için çok fazla rahatsız etmez. Akut farenjit durumunda ise oldukça şiddetli geçmektedir.

Faranjit bulaşıcı bir hastalık olduğu için farenjit olan kişilere yaklaşılmaması ve yakın temasta bulunulmaması gerekmektedir. Faranjit'e yakalanmamak için bazı önlemler alınması gerekmektedir.

Bu saydıklarımız faranjitten korunmaya yardımcı olabilmektedir. Düzgün bir yaşam sürmek, vitaminsiz kalmamak ve düzenli bir şekilde spor yapmak faranjit'ten korunabilmeyi sağlayacaktır. Eğer boğazda yanma hissi ve öksürük varsa ilk önce bir doktora başvurulmalıdır. İlaç kullanıldığında erken geçen faranjit, ilaç kullanılmadığında ise iyileşmesi 15-20 gün sürebilmektedir. Faranjit antibiyotik tedavisi ile geçirilebilir. Antibiyotik ile ateş düşürücü, ağrı kesici, öksürüğü giderici, burun spreyi ve alerjik bir durum söz konusu ise alerjiyi önleyici ilaçlar kullanılabilmektedir. Tıbbi uygulamaların dışında evde yapılan bazı uygulamalarda farenjit hastalığından kurtarabilir.

Faranjit Hastalığının Bitkisel tedavisi nasıl yapılır?
Faranjit hastalığından korunmak aslında kolaydır. Sadece hafife alınmaması gereken bir hastalıktır. Eğer bu hastalığın belirtileri sizde mevcut ise yukarıda sıraladığımız önlemleri alarak korunabilirsiniz. Faranjit hastalığı sizde belirlenmeye başladığında bol bol su içmelisiniz. Ancak içtiğiniz su ılık olmalı ve boğazınızı tahriş etmemelidir." } ] }