{ "title": "Faranjite İyi Gelen Bitkiler", "image": "https://www.faranjit.gen.tr/images/faranjite-iyi-gelen-bitkiler.jpg", "date": "20.01.2024 07:16:58", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Faranjite iyi gelen bitkiler, farenjit yutaktaki iltihaplanma nedeniyle oluşan ve bulaşıcı olan bir rahatsızlıktır. Mümkün olduğu kadar erken aşamada teşhis edilmeli ve tedaviye başlanmalıdır. Faranjit kronikleştiğinde ya da ilerlediği zaman hastada bronşit gibi ciddi rahatsızlıkların oluşmasına neden olabilir. Tedavide uygun antibiyotikli ilaçlar kullanılır. Bunun yanında hastanın yaşam tarzında yapacağı değişimler, beslenmede uygulanacak düzen ve bitkisel tedavi kürleri farenjit hastalığının daha kısa sürede tedavi edilmesini sağlar. Faranjite iyi gelen bitkiler genellikle boğazda yutak bölgesindeki iltihaplanmayı, tahrişi hafifletir, rahatlamayı sağlar. Ancak bu bitkilerin kullanımı için bir doktora danışılmasında yarar vardır.

Faranjite iyi gelen bitkiler nelerdir?

Sarımsak: Sarımsak hakkında yapılan araştırmalarda, kardiovasküler hastalıklardan koruyucu etkisi olduğu belirlenmiştir. Göğüs ağrısının azaltılmasında etkilidir. Faranjit içinde tedavinin kısaltılmasına yardımcı olur. İster suyun içine ilave ederek, isterseniz ağzınızda çiğneyerek sarımsağın faydalarından yararlanabilirsiniz. Sarımsak bilinen doğal antibiyotiklerden biridir. Bu nedenle farenjit hastaları yemeklerinde bile sarımsak kullanabilir.

Zencefil: bu bitkinin hem mikropları yok etme etkisi hem de üst solunum yollarını açma etkisi bulunmaktadır. Bu etkileri nedeniyle faranjite iyi gelen bitkiler arasında yer alır. Antioksidan etkisi oldukça yüksektir. Zencefili ister yemek ve salatalarda kullanabilir, isterseniz taze ve kuru olarak çayını demleyerek günde 1-2 fincan olarak içebilirsiniz. Boğazınızdaki yanmayı, iltihabı hafifletecek etkileri olan zencefili farenjit tedavisi sırasında doktor tavsiyesiyle kullanabilirsiniz.

Zerdeçal: Solunum yollarının, ayrıca boğazın mikroplardan temizlenmesine yardımcı olan zerdeçalın göğüs ağrılarına iyi gelen bir etkisi de vardır. Faranjit için yarım çay kaşığı zerdeçalı bir su bardağı sütün içine koyarak kaynatın. Bunu balla tatlandırarak günde 3 defa için. Faranjit tedavisine oldukça faydalı olacaktır.

Fesleğen: İçerdiği magnezyum nedeniyle fesleğen kan akışını hızlandıran bir etki yapar. Ayrıca antioksidan bakımından da zengindir. Faranjite iyi gelen bitkiler arasında gösterilen fesleğen, boğazdaki ve üst solunum yollarındaki sorunlardan kurtulmanızı sağlar. Fesleğen yapraklarını ağızda çiğneyerek ya da suda demleyerek çay şeklinde her gün içebilirsiniz.

Nane: Faranjit nedeniyle tahriş olmuş boğazınız için naneden faydalanabilirsiniz. Nane üst solunum yollarının açılmasını da sağlar. Bu etkilerinden faydalanmak için nane yapraklarını ağzınızda çiğneyebilir, nane ile hazırlanmış suyun buharını soluyabilir ya da nane çayı içebilirsiniz. Ancak nane bazı kişilerde alerjik etki yapabilir. Bu nedenle dikkatli olmalısınız.

Faranjite iyi gelen bitkileri bu şekilde çoğaltabiliriz. Ancak bitkilerin yararlı etkilerinden gerçekten faydalanmak istiyorsanız, mutlaka bir uzmana danışarak kullanmalısınız. Özellikle kullandığınız ilaçlar varsa, hamile ya da emzirme dönemindeyseniz ya da çocuklarınız için kullanacaksanız kesinlikle danışmadan bitkisel kürleri kullanmamalısınız.
" } ] }